Hitto. Kävin työhaastattelussa ja sain kaipaamani työn. Työn, joka tehokkuuden kannalta sopisi omiin aikatauluihini, joka näyttäisi hyvältä myös CV:ssä. Työn esimiesasemassa, jossa työntekijät vaihtuvat jatkuvaan tahtiin. Työn nuorekkaassa ympäristössä, mikä parhaimmillaan voisi olla kivaakin. Todellisuudessa en taida haluta tätä.

Jos kerrankin blogi antaisi apunsa. Ehkä näiden pohdintojen jälkeen olen viisaampi.

Minulla on takana kaksi työpäivää. Perehdytys on ollut erinomaisen huono, mutta odotukset kuitenkin korkealla. Työhön liittyvissä asioissa on paljastunut paljon epäkohtia, joihin mielestäni pitäisi puuttua. En ole saanut keskustella kenenkään kanssa kunnolla asioista. Jos tänään koettaisin tuoda näitä asioita esille ja saada jotakin muutosta aikaan. Mikäli minut sivuutetaan, on ehkä parempi tehdä tilaa jollekkin toiselle, joka alistuu asemaansa. Vastuullisessa asemassa ei riitä vain puolen tunnin koulutuksen tuoma näennäispätevyys.

Palkka on sinällään hyvä. Ongelma on että menettäisin tukeni ja valmennuspalkkioni, sillä työ tulisi valmennuksen päälle. Tämän seurauksena työn tuotto ei olisi kovinkaan hyvä. 14 tuntia töitä viikossa, joista saisin 50e enemmän käteen kuin tällä hetkellä. Onko se sen arvoista?

Toisaalta kapiaisin kovasti työkokemusta, joka näyttäisi hyvältä CV:ssä. Valmistun viimeistään syksyllä, jolloin olisi mukavaa saada jokin koulutusta kutakuinkin vastaava työ. Kaikki työkokemus olisi tässä hyödyksi.

Tällä hetkellä työntekijöiden haaliminen on vaikeaa ja moni hommaansa osaamatta lopettaa tyytymättömänä palkkaansa. Tämä sinänsä ärsyttää, sillä työnkuvaan kuuluisi jatkuva rekrytoiminen ja työsuhteiden selvittely muiden asioiden ohella. Toisaalta siitäkin oppii, ehkä vielä juuri niitä taitoja, joita tulevaisuudessa tarvitsee.

Kahden kuukauden koeaika. Onneksi. Ongelma on vain se, että päätöksiä pitäisi tehdä ennen kuin sulkee ovet vanhalle elämälle, valmennukselle ja opintotuelle. Haluaisin puhua kotona, mutta toisaalta työt eivät kuulu liiaksi kotiin. Ja ratkaisut on tehtävä loppupeleissä kuitenkin itse.

Muutoksen pakollisuus. Ehdoton deadline ensi viikko. Selkeys, koulutus. Nämä ovat ehdot. Sitten katsotaan eteenpäin.